Hírek

Megosztva Rádai Zoltán az Ökológiai és Botanikai Intézet tudományos segédmunkatársa kapta "Az év kiemelkedő szünbiológiai doktori (PhD) értekezése díjat" az MTA Biológiai Osztályától. Doktori értekezésének címe: Eltérő egyedfejlődési sebességű életmenet- stratégiák háttere és következményei.

A BBC sorozatában a Föld geokémiai történetét tárja fel Justin Rowlatt. A 4. The great chemistry experiment epizódban Szathmáry Eörs beszél arról, hogy az éghajlatváltozás miként lehet a végső próbája annak, hogy az emberek képesek-e végrehajtani a következő nagy ugrást a földi élet evolúciójában.

Interjút készített a 24.hu Rózsa Lajos munkatársunkkal. "A típuspéldány elrablása és más rettentő bűncselekmények ..." című könyv kapcsán beszélgettek többek között arról, hogyan feneklik meg a természetvédelem a fajok leírása nélkül, javít vagy ront a járvány a tudomány bizalmi válságán.

Mit tehetünk annak elkerülésére, hogy a koronavírus után egy újabb, gyorsan terjedő jövevénnyel kössünk nem várt szorosabb ismeretséget? Kemenesi Gábor és Földvári Gábor biológus tudományünnepi előadása az MTA YouTube-csatornáján közzétett felvétele az mta.hu cikkében elérhető.

Az ország legjelentősebb ökológiával foglalkozó intézeteit tömörítő Ökológiai Kutatóközpont nyílt ötletpályázatot hirdet tervezőgrafikus alkotóművészek, illetve alkotóközösségek számára az Ökológiai Kutatóközpont (továbbiakban ÖK) nagy arculatának elkészítésére.

Szathmáry Eörs, az MTA rendes tagja, az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnöke tartotta a nyitóelőadást a 2021. évi Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatában. Az előadás az MTA YouTube-csatornáján érhető el.

Oldalak