Hírek

Nyolc olyan magyar nőt mutatott be a Marie Claire magazin, akik szívükön viselik a környezet sorsát. A magazin weboldalán a legtöbb szavazatot dr. Aszalós Réka erdőökológus, az Ökológiai Kutatóközpont munkatársa kapta, aki a 10 millió Fa közösség ökológus szakértője is.

A Szathmáry Eörs professzor vezette Ökológiai Kutatóközpont, a hat évtizede működő Duna-kutató Intézet jogutódjaként létrehozta a Vízi Ökológiai Intézetet (VÖI). Mi fenyegeti hazánk vizes élőhelyeit? Hogyan segítheti fennmaradásukat a tudomány? Erről beszélgetett a 24.hu Dr. Végvári Zsolt ökológussal, a VÖI igazgatójával.

Munkavégzés helye: Ökológiai és Botanikai Intézet, 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4. A részletes önéletrajzokat Nagy Adrienn nevére kérjük címezni és a "Jelentkezem" gombra kattintva elküldeni. profession.hu

Az Ökológiai Kutatóközpont pályázatot hirdet laborasszisztens (mikrobiológiai) munkakörbe. A munkavégzés helye:Vízi Ökológiai Intézet, 1113 Budapest, Karolina út 29. A részletes önéletrajzokat Felföldi Tamás nevére kérjük címezni és a "Jelentkezem" gombra kattintva elküldeni. profession.hu

A típuspéldány elrablása címmel adott ki mesekönyvet az ELKH Ökológiai Kutatóközpont, amelyet az Evolúciótudományi Intézet egyik kutatója, Rózsa Lajos írt. A történet egy, a Természettudományi Múzeumban történt rabláson keresztül vezeti be az ifjú olvasót a zoológiai kutatás rejtelmeibe.

Nemrégiben a Norvég Tudományos Akadémia külső tagjává választotta Szathmáry Eörsöt. Az mta.hu interjújában nordikus gondolkodásról, fájdalmas búcsúról és egy bizottságról, amely próbálja együttműködésre invitálni az emberiség jobbik énjét.

Oldalak