Hírek

A magyar kutatócsoportok nemzetközi versenyképességét erősítő akadémiai program támogatásával újabb tizenöt nemzetközi hírű vendégprofesszor vehet majd részt a hazai intézményekben működő kutatócsoportok munkájában, közülük négyen érkeznek az Ökológiai Kutatóközpontba.

Az Ökológiai Kutatóközpont pályázatot hirdet tudományos munkatárs/segédmunkatárs (növénytársulások szerveződésének jellegalapú vizsgálata) munkakörbe. A munkavégzés helye: Ökológiai és Botanikai Intézet, 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.

A Magyar Tudományos Akadémia kiváló külföldi kutatók magyarországi meghívására kiírt pályázatának segítségével négy vendégkutató érkezik 2022-ben az Ökológiai Kutatóközpontba. Mindannyian az evolúció és ökológiai szakterületük nemzetközileg elismert kutatói.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Irányító Testülete 2022. január 1-től 2026. december 31-ig tartó időtartamra megválasztotta öt kutatóhelyének intézményvezetőjét. Az Ökológiai Kutatóközpont vezetője Dr. Garamszegi László Zsolt főigazgató, korábbi megbízott főigazgató.

Magyarország kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó kutatási infrastruktúrája címet nyert el Dr. Török Katalin az LTER – Hosszútávú Ökológiai Kutatások, és Dr. Horváth Zsófia az ÖK Mezokozmoszok és Magyar Kísérletes Tóhálózat kutatási infrastruktúrák az Ökológiai Kutatóközpont részéről.

A lehetséges természetes növényzet fogalmát az elmúlt évtizedekben sokan és sokféleképpen próbálták értelmezni és használni, távol esve az eredeti definíciótól. A fogalom definícióját, értelmezését és felhasználási lehetőségeit járták körbe cikkükben az Ökológiai és Botanikai Intézet kutatói.

Oldalak