Tudomány-népszerűsítés

Az ökológiai kihívások korunk legnagyobb megválaszolandó feladatai. A természet, az ökoszisztémák egyensúlya azonban olyan bonyolult rendszer, amelyet nehéz tudományos háttértudás nélkül felelősen átlátni, ezért nagyon fontos, hogy a társadalom minél szélesebb körével folytatott kommunikációt a kutatók rálátása és tudása alapozza meg. Az Ökológiai Kutatóközpont azt a célt tűzte ki, hogy tudásalapú, ugyanakkor közérthető módon teszi megismerhetővé a tudomány égetően fontos témáit és szereplőit, hogy korunk felelős gondolkodású polgárai számára ne az ökológiai katasztrófa feletti bénító pánik, hanem az előremutató párbeszéd és cselekvés legyen az alternatíva. Mindezek érdekében workshopokat, ismeretterjesztő előadásokat, progamokat szervezünk a legkülönfélébb korosztályok számára.

Az Ökológiai Kutatóközpont a Nemzetközi Természet és Környezetvédelmi Vásáron, Gödöllő 2021. 09.10-12.

A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz kapcsolódó Természet és Környezetvédelmi vásáron ismét jelen volt az Ökológiai Kutatóközpont standja. A vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert növény és állatvilágához kapcsolódó kézműves feladatok és interaktív játékok várták pénteken az általános és középiskolásokat és a fesztivál látogatóit.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, Gödöllő 2019

A búvárpók volt az Ökológiai Kutatóközpont bemutatójának sztárja a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ÖK standján.

Dömösi Zöld Forgatag

2018-ban és 2019-ben kutatóink természetvédelmi ismeretterjesztő játékokkal és bemutatóval vettek részt a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóság családoknak szóló dömösi rendezvényén.

ÖKO-SZIGET

Az Ökológiai Kutatóközpont kutatói és a Nemzeti Botanikuskert munkatársai 5 éve vesznek részt az ÖKO-SZIGET környezetvédelmi rendezvényen, amelyet a Víz Világnapja alkalmából szerveznek Szigetmonostoron.

V. ÖKO-SZIGET, Szigetmonostor