Kiderül, hogy mi lehetett valójában a tiltott gyümölcs

2021-02-04

Noha a Szentírásban megjelenő ételeket és ízeket nagyon nehéz rekonstruálni, Fráter Erzsébet biológus, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetéhez tartozó Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert kurátora megkísérelte összefoglalni a Kánaánban fellelhető növények és ételek kultúrtörténetét, az ott élő emberek ételeinek és táplálkozási szokásainak bibliai vonatkozásait.

További aktuális megjelenések a témában: 

Új Ember - Mértékadó - Jézus asztalánál 2021. 01.11.

Evangélikus Élet -Interjú Fráter Erzsébettel: Mindennapi étkek szakrális jelképek - 2021.01.24.

Presbiter - Amikor a tudomány a hitet is gazdagítja - Interjú Fráter Erzsébettel - 2021.01.20.

Média: 
hang.hu, Új Ember - Mértékadó,